Innovatie

Vraagt de markt of jouw doelgroep om vernieuwing? En ben je op zoek naar nieuwe producten, diensten of verdienmodellen? Of wil je de snelheid en kwaliteit van je huidige innovatieactiviteiten verbeteren?

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Is innovatie in jouw organisatie een eenmalig iets of gebeurt innovatie continu? Wij geloven in innovatie in de juiste setting. Innovatie vanuit een visie en strategie, gericht op het verlagen van het risico van nieuwe projecten en het meer wendbaar maken van de organisatie. Door in te spelen op kansen en het begrijpen van waar je klant behoefte aan heeft.

01. Richting

Een duidelijk proces voor innovatie die door je hele organisatie wordt gebruikt. Focus in je innovatieportfolio, criteria waaraan projecten moeten voldoen. Onderscheid tussen verschillende horizons.

02. Proces

Nieuwe verdienmodellen op die op korte termijn een nieuwe inkomstenstroom genereren en learnings bieden voor lange termijn groei binnen de strategie van jouw organisatie.

03. Mensen

Medewerkers met nieuwe vaardigheden en mindset op continu op kansen in te spelen en nieuwe inkomstenstromen te genereren voor duurzame groei.

Ben je klaar om te groeien?

Bekijk welke vragen we beantwoorden

“Station10 heeft een goede aanzet gegeven voor het stimuleren en borgen van vernieuwingsdrang en innovatiegerichtheid in de organisatie."

Patrick SwartCEO WPG Uitgevers (2016 - 2020)

Vragen die we beantwoorden:

Onze houding ten aanzien van innovatie?

Voordat we beginnen met welk werk dan ook en het vormgeven van het innovatieproces moeten we gevoel hebben bij hoe innovatie nu in de organisatie georganiseerd is, hoe men vanuit verschillende afdelingen tegen innovatie aankijkt en wat er wel/niet goed gaat nu.

Wat wordt onze innovatie strategie?

Waar staat mijn organisatie voor en hoe past innovatie daarbij? In deze stap ga je je richten op de aanwezige focus in de organisatie in relatie tot het inrichten van het innovatieproces. We gaan richting geven aan het innovatieproces.

Innovatie vanuit de business?

Nadat je de organisatie ten aanzien van innovatie in kaart hebt gebracht kun je concreet gaan kijken naar welke soort innovatieprojecten ingebed kunnen worden in de organisatie om de doelstellingen te behalen.

Hoe ziet ons innovatieproces eruit?

Nadat je een richting voor je innovatieprojecten hebt vastgesteld en in kaart hebt gebracht hoe dit binnen de organisatie kan worden ingebed wordt het tijd voor het uitwerken van het innovatieproces. Hierbij kijken we concreet naar hoe we gaan werken, welke stappen zijn er, hoe werken we van idee naar concept en bewezen product, aan welke criteria moet een idee (in de verschillende fases van het proces) voldoen, hoe gaan we intern samenwerken en welke tijdslijnen verbinden we aan het innovatieproces?

Hoe meten we innovatie?

Vanuit de missie, visie en strategie heeft een organisatie KPI’s opgesteld om te kunnen beoordelen of na een periode de doelstellingen zijn behaald. Innovatie draagt bij aan de doelstellingen van een organisatie en zal dan ook meetbaar moeten worden gemaakt.

Hebben onze mensen de juiste skills?

Onze groei experts brengen samen met jouw medewerkers de kansen in kaart en ontwikkelen samen nieuwe verdienmodellen. Trainingen, workshops en intensieve coaching.

Hoe schalen we succesvolle innovaties op?

Wij helpen bij het opschalen van nieuwe producten door middel van het inrichten van analyses, gebruikersonderzoek, groei experimenten en productontwikkeling. Hierbij gebruiken we de AAARRR-funnel

Succesvol innoveren, hoe doe je dat?

In onze whitepaper 'innovatiemanagement voor doeners' laten we stap voor stap zien hoe je het meeste haalt uit je innovatieportfolio.

Laatste insights over innovatie

Innovatie
13 april 2022

Dit zijn de vier meest voorkomende valkuilen in conceptontwikkeling (en hoe je ze kunt voorkomen)

Het ontwikkelen van nieuwe concepten is niet eenvoudig. Het goede nieuws is dat er een patroon zit in waarom concepten mislukken. Deels ligt dat buiten je bereik, maar een deel…
InnovatieStrategieTransformatie
2 april 2022

Wat zijn OKR’s?

Objectives & Key Results (OKR’s) helpen jou om je groeidoelstellingen te halen. OKR’s bieden structuur, focus en eigenaarschap om samen naar een doel te werken. De top tech-bedrijven van de…
InnovatieInsightsTransformatie
26 januari 2022

IJzersterke key results opstellen die ertoe doen

Objectives & Key Results (OKR’s) helpen jouw organisatie om je groeidoelstellingen te halen. OKR’s bieden structuur, focus en eigenaarschap om samen naar een doel te werken. De grootste techbedrijven van…

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen betere beslissingen te nemen voor jouw business.