Station10 begeleidt organisaties bij het uitvoeren van hun strategische doelen. Hierbij maken we gebruik van de OKR-methode. De methode die bijvoorbeeld Google heeft gebruikt om van 10 naar bijna 100.000 gebruikers te groeien. Onze trainingen zijn erop gericht dat teams zelf in staat zijn om hun doelen te behalen. De onderwerpen variëren van meer weten over het inzetten van OKR’s tot hoe je ervoor zorgt dat de strategie daadwerkelijk wordt uitgevoerd door een organisatie.

Voor ieder doel bieden we een specifieke training

Twijfel je welke training het beste bij jou past? Laat je adviseren door Diënne.

Basic

Voor iedereen met de ambitie om in korte tijd alles te weten over OKR’s en hoe je deze methode kan gebruiken om doelen te realiseren. Deze training geeft je de theoretische kennis om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Meer informatie

Practitioner

Voor alle managers die morgen willen starten met OKR’s om met hun team(s) de gestelde doelen te behalen. Alles van de Basic training plus praktische ervaring hoe je de OKR-methode het beste in de dagelijkse praktijk gebruikt.

Meer informatie

Director

Voor directeuren die samen met de organisatie structureel aan strategische doelen willen werken. Alles over OKR’s plus focus op het vertalen van strategie naar operationele doelen en het overwinnen van weerstanden in de organisatie.

Meer informatie

Dit bereik je met OKR’s

Focus

Is je organisatie altijd druk en misschien niet altijd met de juiste dingen bezig? Met OKR’s maak je zichtbaar wat echt belangrijk is. Je leert focus aan te brengen op wat belangrijk is en daarnaar te werken.

Vergroot eigenaarschap

Hoe is de communicatie tussen directie en werkvloer? Met OKR’s gaat de hele organisatie aan het werk met doelen. Dit versterkt het draagvlak binnen de organisatie en vergroot het eigenaarschap.

Versterkte samenwerking

Hoe werken jouw collega’s samen? Zonder te reorganiseren kun je met OKR’s in multidisciplinaire teams werken. Zo hebben de teams toch alle kennis in huis om de doelen te realiseren.

Wat is OKR?

De OKR-methode (Objective en Key Results) is een populaire methode voor organisaties om doelen te stellen en meetbare resultaten te behalen. Door met OKR’s te werken, worden prioriteiten van projecten beter bepaald en wordt de beschikbare capaciteit effectiever ingezet. De top bepaalt de richting en geeft de kaders, en de teams geven hier invulling aan. Hierdoor draagt het ook bij aan een grotere motivatie onder medewerkers.

Kortom, werken met de OKR-methode is een krachtige manier voor leidinggevenden om hun teams te sturen en om met de gehele organisatie de gestelde doelen te realiseren.

Wat deelnemers vinden van de trainingen

Met OKR's hebben we een doordachte methodiek te pakken om samen heel tastbaar op kwartaalbasis aan onze strategische doelen te werken.

Rimco SpanjerAlgemeen directeur educatieve uitgeverij Malmberg

Station10 heeft me veel handvatten gegeven om zelf aan de slag te gaan. De training heeft me geholpen om onze doelstellingen echt met het hele team te ontwikkelen.

Eelco RouwStrategisch consultant Gemeente Leiden

Wil je meer weten over de trainingen of heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Diënne helpt je graag!

Vul onderstaand formulier in of bel naar 06-47475457