Skip to main content

Door Marga Lenten

Station10 heeft zich bij OKRMentors aangesloten om kennis te vergaren van én bij te dragen aan het internationale netwerk rondom OKR’s (Objectives & Key Results), de strategische doelstellingsmethode.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Jaarlijks organiseert OKRmentors een bijeenkomst in Barcelona (wat een prachtige stad!) om collectief kennis te vergroten. Ik ben dit jaar weer geïnspireerd geraakt door alle aanwezig kennis en perspectieven. Ik komende artikelen wil ik wat inzichten met je delen. In dit artikel ga ik dieper in op Retrospectives. Lees ook mijn vorige blog over Check-ins.

Gebruik de kracht van de Retrospective in de ontwikkeling van organisatie en teams

Iedere OKR cyclus, meestal met een duur van een kwartaal, wordt afgesloten met een Terugblik. Een Terugblik bestaat uit een Review en een Retrospective. Het doel hiervan is om te evalueren welke resultaten zijn behaald en om de lessons learned te benutten voor eventuele aanpassingen in de volgende cyclus. Bij aanpassingen kun je denken aan de werkwijze, resultaten, samenwerking en procesverbetering. Elk kwartaal biedt nieuwe leermogelijkheden, waardoor de organisatie geleidelijk aan verbetert. Het uiteindelijke doel is het vinden van een optimale werkwijze die bij de organisatie en het team past.

Er zijn verschillende manieren om de Review & Retrospective in te vullen.

  • De Review en Retrospective kunnen bijvoorbeeld in één sessie plaatsvinden, waarbij de focus ligt op het behaalde resultaat van de OKR tijdens de Review, en de Retrospective gericht is op het terugkijken en leren van onder andere de samenwerking en het proces.
  • Een andere optie is om de Review & Retrospective te scheiden in twee afzonderlijke sessies, elk met zijn eigen doel maar met andere deelnemers. Sommige organisaties houden een Retrospective met de hele OKR-betrokkenen, terwijl anderen een Retrospective per OKR team organiseren.
  • En natuurlijk is een combinatie van een plenaire retro en een team retro ook mogelijk.

Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften en context van de organisatie, waaronder factoren zoals de cultuur, teamgrootte en volwassenheid van het OKR-proces.

Als de organisatie al een sterke cultuur van open communicatie en samenwerking heeft, kan het efficiënt zijn om de Review & Retrospective sessie gezamenlijk voor de hele groep te organiseren. Dit zorgt voor transparantie en bevordert een gevoel van gemeenschap en gedeelde verantwoordelijkheid.

Echter, als er nog ruimte is voor verbetering op het gebied van teamdynamiek of als bepaalde teams specifieke uitdagingen hebben, kan het effectiever zijn om per team een Retrospective te organiseren. Dit geeft teams de mogelijkheid om specifieke kwesties bespreekbaar te maken en oplossingen te vinden zonder de afleiding van andere teams.

Daarnaast kan de omvang van de organisatie een rol spelen bij de keuze voor de invulling van de sessie. In grotere organisaties kan het praktischer zijn om aparte sessies te organiseren, terwijl in kleinere teams een gezamenlijke aanpak effectiever kan zijn.

Learning
De belangrijkste les is dat een extra Retrospective met het team effectief kan zijn als er bijvoorbeeld specifieke kwesties spelen die extra aandacht vereisen. Dit principe geldt voor elke laag in de organisatie.
Station10 hecht veel waarde aan een goede afsluiting en het leerproces van elke OKR-cyclus. Bij de implementatie van OKR’s wordt nauwlettend gekeken naar wat het beste past bij de specifieke behoeften van de organisatie. Momenteel hanteren we een consistente aanpak om de rust en regelmaat in het proces te waarborgen door gezamenlijk een Review & Retrospective ter afsluiting uit te voeren. Feedback wordt (voornamelijk) anoniem verzameld, waardoor het veilig is om eerlijk te delen binnen de groep.
Tot slot, is het essentieel om ruimte te creëren voor open communicatie en reflectie, omdat dit leidt tot waardevolle inzichten en verbeteringen. Het belangrijkste is om niet te wachten tot een Retrospective gepland staat. Maak het continu verbeteren een mindset van de organisatie en teams!

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen om je doelen te realiseren.

Heb je vragen, eigen learnings of feedback op dit artikel dan hoor ik dat graag. Wij zijn binnen Station10 altijd zeer geïnteresseerd in nieuwe inzichten of verrijking van de methode.

Mail Marga (Marga.Lenten@station10.nl)