+31 35 3690039 contact@station10.nl

Elke maand deelt een Station 10-er zijn of haar absolute ‘musts’ met je. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Dit keer is het de beurt aan Anneloes Hendriks. Bij Station10 is Anneloes de agile-specialist en een grafisch talent! Je zult Anneloes altijd in de weer zien met stiften en papier. Ze deelt een gevarieerde top 10 met tips die ze nog altijd gebruikt in haar werkzaamheden. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Verbal to Visual door Doug Neil (youtube)
Door de online ‘sketchnote school‘ van Doug Neil heb ik van mijn passie (onderdeel) van mijn beroep kunnen maken.

Formule 1 seizoen 2019 (TV)
Krijgt Red Bull het dit jaar voor elkaar om de nieuwe Honda motor zó in het chasis te verwerken zodat Max ook écht mee kan doen voor de wereldtitel?

Retromat (website)
Een website voor inspiratie of het samenstellen van je retrospective in 5 stappen. Handig om alles in een overzicht te hebben. Stap1: voorbereiding, stap 2: data verzamelen, stap 3: inzicht verkrijgen, stap 4: beslissen wat te doen en stap 5; afsluiten retrospective.

Moleskine boekje
Hele fijne notitieboekjes, ik ga altijd voor zo groot mogelijk en zonder lijntjes; geen kaders of regels om je vrij te voelen om te gaan tekenen in plaats van schrijven. Nog even niet de ‘smart’ variant omdat ik moet leren dat mijn tekeningen niet perfect hoeven te zijn.

Schrijfwaren:
Neuland No One wedge nib (2-6 mm) & Edding 1200 (1) & Signo uni-ball UMN-207 black (0.7); van grof naar fijne schrijfwaren. Perfect om mee te schrijven maar ook om te schetsen.

Business Update van Station10: Hoe slaagt je project wél.
In de Station10 Business Update van de maand mei hebben we het model van Kotter gecombineerd met kleuren leiderschapsstijlen. En de learnings van organisaties in verandering.

Visual Doing van Willemien Brand (boek)
Het vervolg op Visual Thinking. Een boek vol met voorbeeld templates, tekentips en grappige poppetjes die ik graag verwerk in mijn visualisaties op de werkvloer.

Alcarta (boek)
De nieuwste wereldatlas met niet alleen prachtige kaarten (voor de analoge cartografie-nerds zoals ik), maar ook een (gratis!) online gedeelte gekoppeld aan Google Earth.

Agile van Rini van Solingen (boek)
Een boek vol herkenbare praktijkervaringen en voorbeelden over de transitie naar agile werken. Agile invoeren doe je agile!  

The Happy Activist (Facebook)
Een initiatief van Matthijs Jaspers met goede acties waar je blij van wordt :-)!