Skip to main content
Wie zijn de mensen achter Station10? In deze rubriek maak je kennis met een Station10-er die zijn of haar ‘musts’ deelt. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Deze keer is Edwin aan de beurt. Zijn achtergrond als coach en docent komt duidelijk terug in zijn top10.
 1. Mindset – Carl Dweck

In 2018 ging ik op vakantie naar Indonesië. Op Schiphol zocht ik een interessant boek en lukraak pakte ik dit boek uit te schappen. Het heeft mij enorm geholpen in mijn visie als docent, trainer en coach. Geloof jij dat jij je capaciteiten kan ontwikkelen? En dat de enige manier om echt te leren fouten maken is? En op welke gebieden in jouw leven heb jij een fixed mindset? Link naar het book vind je hier

Of bekijk de samenvatting;): https://www.ted.com/talks/carol_dweck_the_power_of_believing_that_you_can_improve?language=nl

 

 1. Het Scrum modellen boek

Handig boekje van Rik van der Wordt voor Scrum Masters met allerlei werkvormen en tools die je in de dagelijkse praktijk als Scrum Master kan inzetten. Bestel hier

 

 1. Google home

Hey google… Ik heb 4 google mini’s thuis en op elke tv een chromecast aangesloten. Super handig! Muziek afspelen in elke kamer, tegelijkertijd in mijn hele huis. Netflixen en alles vanaf mijn laptop of telefoon casten naar mijn tv. En dat allemaal door regelmatig met google te kletsen. Niet gek toch?

 

 1. Patrick Lencioni- de 5 frustraties van teamwork

Het 5 fasen model van Tuckman over teamontwikkeling is algemeen bekend. Dit boek van Partick Lencioni over teamontwikkeling ken ik nog niet zo lang en heeft mij uitgedaagd om op een andere manier naar samenwerken in een team te kijken, heel interessant! Bestel het boek hier. Of lees de samenvatting

 1. Man, man, man de podcast

Ik zie mezelf niet als een typische podcast luisteraar maar voor deze podcast maak ik graag een uitzondering.  Heerlijk om te luisteren! Grappige anekdotes, herkenbaar en gezellig! De mannen gaan geen onderwerp uit te weg en sparen ook zichzelf en elkaar niet. Luister hier . Vers van de pers: Hun eerste boek komt 27 oktober uit!

 

 1. Drive – Daniel Pink

Wat motiveert jou? En wat motiveert anderen? Geef mensen een zak geld of bonus? Nee! Dat werkt dus niet. Wat dan wel? Uitdaging, zelfontplooiing, succesbeleving, autonomie en inspirerende doelen om aan bij te dragen.
https://www.youtube.com/watch?v=y1SDV8nxypE

 

 1. Design a better business

Een must-have voor iedereen die met strategie en innovatie werkt. Voor elke fase van het design thinking proces heeft het praktische tips, tools werkvormen en formats. Zie ook: https://www.designabetterbusiness.tools/. Superhandig toch!?

 1. Stephan Covey – De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Een ‘gouden ouwe’. Ik heb dit boek al vier keer gelezen en elke keer geeft het mij weer nieuwe inzichten. Hmmm.. misschien moet ik deze er binnenkort weer eens bij pakken.

 

 1. Mural

Een digitaal whiteboard waarop je onbeperkt post-its kunt plakken. Binnen Station10 gebruiken wij deze tool veel. Handig om samen met collega’s te brainstormen, overleggen, input te verzamelen of zelf om een presentatie in te geven. Onmisbaar in corona-tijden.

 

 1. Leaders eat last – Simon Simek

Wat is een echte leider? Dienende leiders zorgen voor vertrouwen en veiligheid, ook als het even niet zo makkelijk gaat. Toepasselijk voor deze tijden. Bestel het boek of luisterboek hier en/of bekijk deze TED talk van Simon Simek over leiderschap.

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen betere beslissingen te nemen voor jouw business.

  Leave a Reply