+31 35 3690039 contact@station10.nl

Elke maand deelt een Station 10-er zijn of haar absolute ‘musts’ met je. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Deze keer krijg je de top 10 van Luuk van Hees (Linkedin profiel). Luuk is innovatie expert en conceptontwikkelaar. Hij brengt je de skills, tools èn mindset om conceptueel en organisatorisch te vernieuwen. Het zal je niet verbazen dat zijn tips een visionaire en inspirerende toon hebben. Geweldig.

 

1. Alexander Bard – The internet Revolution
Een Zweeds filosoof, die in 35 minuten uitlegt waarom het internet veel meer is dan een technologie. Hint: Het is een sociologische disruptie vergelijkbaar met de ontdekking van het schrift. Key-note

2. Ready Player One – Ernest Cline
En dan bedoel ik het boek. Een toffe kijk op de toekomst in een wereld vol VR. Zo kan het worden. Door dit boek heeft Mark Zuckerberg Oculus Rift overgenomen.
Ja er is ook een film, maar die is uiteraard minder dan het boek. Maar toch ook zeer vermakelijk.
Boek; Film Trailer

3. The outline – Joshua topolsky
Digital native journalistiek. Geschreven voor een jongere doelgroep. Artikelen opgedeeld in meerdere particles, afhankelijk van een aantal variabelen, zoals tijdstip, wordt het artikel voor jou op maat geserveerd.

4. McKinsey – The 8 essentials of innovation
Samengesteld met input van 3.000 executives. Lichtelijk abstract, maar heel erg waar.

5. Seth godin – why does it take so long?
Het is niet het echte werk dat lang duurt. Het is het overtuigen, coördineren, meenemen van mensen…. Wat een stappen kunnen er gemaakt worden als deze belemmeringen (even) niet bestaan.

6. McKinsey – The business value of design
Design thinking is hip. Dat is logisch omdat designers van nature omgaan met onzekerheid. En deze tijden vragen om constant inspelen op onzekerheid. Het op waarde schatten van design is lastig. McKinsey kan dit.

7. Jake Knapp – Design Sprint
De basis van de design sprint. Een Must-read voor iedereen die bezig is met conceptontwikkeling en altijd op zoek is hoe dit sneller en effectiever kan.Sinds het verschijnen zijn er heel veel variaties en verbeteringen gemaakt . Dit is mijn favoriete set van aanpassingen.

8. Alexander Osterwalder – Protect organisation for Disruption
Hoe grip krijgen op een portfolio aan innovaties. Ted Talk

9. Black Mirror – BanderSnatch
Een Netflix aflevering waarin jij als kijker het verloop van het verhaal bepaalt. Tof, met ontzettend veel keuzes met uiteindelijk 5 verschillende eindes. Als je te ver afdwaalt van de hoofdlijn wordt je weer een beetje teruggefloten. Jammer dat het nog niet op chromecast en appleTV werkt.Trailer

10. A16z podcast
Qua podcast voor mij een van de must-listens. Altijd interessante onderwerpen gerelateerd aan technologie en media. De podcasts hebben genoeg diepte om echt iets te leren en zijn tegelijk oppervlakkig genoeg om lekker weg te luisteren. Deze specifieke aflevering bespreekt de ontwikkelingen in de manier waarop sport in beeld gebracht