+31 35 3690039 contact@station10.nl

In de serie ‘De top 10 van…’ kregen we te maken met een Station10-adviseur die wat langer deed over het aanleveren van haar lijst. Vreemd, want dit is altijd een echte deadlinewerker. We hebben het over Marga Lenten. Haar verklaring voor het uitstellen van haar Top 10: ‘Ik vind ontzettend veel dingen leuk en wat haalt het dan om in de top 10 te komen?’ Ja Marga, keuzes, keuzes. Uiteindelijk kregen we haar zover. Ga er eens even goed voor zitten.

 1. Boek: dr. John P. Kotter – The 8-Step Process for Leading Change
  Degene die me kennen zullen niet verbaasd zijn dat Kotter in mijn top 10 staat. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mensen en het (verschillend) gedrag dat we vertonen. Tijdens een masterclass Verandermanagement ben ik in aanraking gekomen met het model van Kotter en heb het omarmd sinds die tijd. Het is een simpel te snappen model en geeft erg goed inzicht waarom je verandering wel of niet succesvol is. Aanrader dus! 
 1. Boek: Prof.dr. L.I.A. de Caluwé – ‘Leren veranderen’
  In het verlengde van Kotter ligt ook het ‘Leren veranderen’ van De Caluwé. Hij beschrijft 5 manieren van denken getypeerd door kleuren. Het ‘kleurendenken’ kun je toepassen om mensen en situaties te typeren, diagnose te stellen met bijbehorende aanpak en je kunt jezelf ermee typeren in termen van eigen denkkades / voorkeursaanpak / blinde vlekken en competenties. Een erg mooi raamwerk dus om te kijken wat je nodig hebt.
 1. Boek: Berthold Gunster – ‘Omdenken’
  Het boekje ‘Omdenken’ heb ik ooit cadeau gekregen en ik was meteen geïnspireerd. Ik heb er ook een workshop van bij mogen wonen. Stof tot naomdenken!
 1. Boek: Louis van de Geijn (2014). Kranten, ego’s, kaptiaal: De val van de regionale pers.
  Ik heb 18 jaar van mijn werkzame leven bij mediabedrijf Wegener doorgebracht waarin ik veel leerde en het  verwonderde me soms ook. Dit boek geeft een goed beeld van de roerige tijd van Wegener. Het is geschreven door Louis van de Geijn die 43 jaar als journalist gewerkt heeft voor regionale dagbladen. De laatste jaren was hij hoofdredacteur van de centrale redactie van Wegener Nieuwsmedia.
 1. Film: Bohemian Rhapsody
  Bohemian Rhapsody is een biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen (trailer). Voor mij is Queen één van de bands geweest die niet te vergelijken is met welke andere band dan ook. Erg vernieuwend, een ‘must-see’.
 1. App: Shazam
  Ik ben echt een muziekliefhebber met een brede smaak. Om te ontdekken & te onthouden naar welk nummer ik luister (radio, winkel, tv etc) gebruik ik Shazam. Deze app herkent (bijna) alle nummers. Ideaal. Dan hoef ik het niet te onthouden.
 1. Werkwijze: Spotify
  Ik denk dat velen die dit lezen, net zoals ik, Spotify gebruiken om muziek te luisteren. Ik vind het, naast dat het een super handige app is voor je muziek, ook een interessant bedrijf. Spotify implementeerde het Scrum Framework zodanig goed in haar organisatie dat het nu bekend staat als het Spotify Model. Sinds de streamingdienst in 2006 werd opgericht heeft het inmiddels 140 miljoen actieve gebruikers geworven die toegang hebben tot zo’n 30 miljoen nummers. 
 1. Documentaire: Valley Uprising – Yosemite klimmer
  De 90-minuten durende documentaire onderzoekt de 60-jarige erfenis van Yosemite National Park van revolutionaire rotsklimmen en bloeiende stroming die zich tegen de gevestigde orde keert. Super mooie beelden!
 1. Website: Sneeuwhoogte.nl
  De wintermaanden komen er weer aan en ik kijk er ook echt naar uit. Heerlijk genieten van het buiten zijn en de natuur op de skies! De website sneeuwhoogte.nl wordt in aanloop naar de vakantie dan ook vaak geraadpleegd. Voorpret.
 1. Game apps: Nonogram, CandyCrush, Pokemon, Polytopia, Wordfeud
  Ik hou van spelletjes om even te ontspannen. Dat kan een Wordfeud spelletje zijn met mijn moeder (scrabble van vroeger), een logische puzzel in Nonogram of wat levels halen in Candycrush of Pokemon. Altijd goed om bij te blijven aangezien gamificatie steeds meer toegepast wordt 😉