+31 35 3690039 contact@station10.nl

Elke maand deelt een Station 10-er zijn of haar absolute ‘musts’ met je. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Deze keer krijg je de top 10 van Martijn Kruiswijk (Linkedin profiel). Martijn is partner bij Station10 en hij heeft uitgebreide marketing en commerciële ervaring met een sterke technische achtergrond. Hij stelde een gevarieerde en prikkelende top 10 samen. Food for thought!

The Leftovers – De beste serie die niemand zag
Eén van de beste, origineelste en gedurfdste series die ik de laatste tijd heb gezien. De ’series finale’ aflevering, getiteld ‘The book of Nora’, is een absolute klassieker. VPRO Cinema vertelt hoe Damon Lindelof, de maker van de serie, vanaf seizoen 2 alle remmen los gooide. Te zien op HBO Go en iTunes.

Emerce – Adoptie van een agile mindset
Agile werken wordt nog vaak te veel vanuit de methodes en te weinig vanuit de medewerkers benaderd. Voor een goede adoptie is een cultuurverandering nodig die meer voeten in aarde heeft dan alleen de methodes toepassen.

Hackernoon – The Art of “Reinventing Yourself” in an Automated World
De wereld ‘ver-automatiseert’ in hoog tempo. Slimme algoritmes en machines vervangen steeds meer het werk dat nu nog door mensen wordt gedaan. Drie belangrijke denkrichtingen om in een veranderende wereld niet weg-geautomatiseerd te worden.

Blake Crouch – Dark Matter
De succesvolle wetenschapper Jason Desson wordt ontvoerd, raakt bewusteloos en wordt wakker in een veranderd leven: hij is niet meer getrouwd, heeft geen zoon meer en zijn succesvolle carrière bestaat niet meer. Kan hij zijn oorspronkelijke leven nog terugkrijgen? Complexe techno-thriller van de schrijver van Wayward Pines, die waarschijnlijk ook verfilmd gaat worden.

HBR – To give a great presentation, distill your message to just 15 words
Ook altijd zo’n moeite een presentatie krachtig en vol van vertrouwen te geven? Tricia Brouk werkte als producer met honderden sprekers en geeft de vijf hoekstenen van het geven van een speech.

Netflix serie – Dark
Verdwijningen van kinderen uit het Duitse dorpje Winden zijn de rode draad door deze eerste Duitstalige Netflix Original. Het heeft veel weg van de serie ‘Stranger Things’, is duidelijk geïnspireerd door ‘It’ van Stephen King maar is volwassener met apocalyptische trekjes opgezet. De personages en de onderlinge relaties spelen een belangrijke rol in het mysterie.

Radical Candor – Be a Kickass Boss without losing your humanity
Kim Scott geeft in haar boek haarscherp aan hoe een moderne managementstijl een team succesvol kan maken. Het laten groeien van een team, team leiderschap en inspiratie uitgelegd over twee simpele assen: ‘persoonlijk betrokken’ en ‘direct betwisten’. Radicale openhartigheid voorkomt dat je een manager wordt met teveel destructieve empathie (inlevend zijn maar niemand op gedrag aanspreken) of vervelende agressie (feedback of tegengas zonder persoonlijke betrokkenheid).

Mike Volpe – The growth show (podcast)
Podcast serie van Mike Volpe, de CMO van Hubspot, over growth hacking. Alle fases van groei in ondernemingen komen aan bod, met in elke aflevering een andere ondernemer die zijn of haar succesverhaal vertelt.

Medium – 7 Things you need to stop doing to be more productive
Op vrijdagmiddag verbaasd hoe snel de week is gegaan en hoe weinig ‘echt werk’ je eigenlijk hebt kunnen doen? 7 gewoontes waar je maar beter mee kunt stoppen, wetenschappelijk onderbouwd.

Gameranx – Top 10 open world games of 2019
De tijd dat spelmakers je aan de hand namen door een game ligt ver achter ons. Gigantisch grote werelden waar je zelf bepaalt waar je heen gaat beginnen de standaard te worden. Days Gone (4:25) en Cyberpunk 2077 (9:15) zijn mijn favorieten.