+31 35 3690039 contact@station10.nl

Elke maand deelt een Station 10-er zijn of haar absolute ‘musts’ met je. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Deze keer krijg je de top 10 van Merel Jamin (Linkedin profiel). Merel behoort tot de generatie van ‘millennials’, maar het is in onze ogen een hele bijzondere. Ze  combineert namelijk kennis van  digitale media en marketing met… good old televisie! Ze is bij Station10 werkzaam als junior projectmanager en als junior innovatie adviseur. Merel heeft ervaring opgedaan met projecten in de mediaproductie voor online kanalen en is overtuigd van de aanvullende werking van nieuwe en traditionele media.

 

 1. Interview met Michelle Obama in de LINDA. 
  Michelle Obama vertelt over hoe het was om van succesvolle vrouw die twee keer zo veel verdiende als Barack opeens de ‘vrouw van’ te worden (novembernummer print Linda).

 

 1. The Subtle Art of Not Giving a Fuck
  Mark Manson legt op een heerlijke ‘down to earth’ manier uit hoe je je over niet alles druk kunt maken in het leven.(Samenvatting op de site van de auteur)

 

 1. De Mol bouwt Big Brother
  Een interessant stuk over hoe Talpa heel analoog en digitaalNederland wil veroveren (Artikel NRC; registratie vereist)

 

 1. Jimmy Nelson’s Hommage to humanity 
  Een vervolg op zijn eerste werk ‘Before they pass away’. Jimmy legt met de prachtigste foto’s vast hoe oeroude stammen over de wereld leven. (Interview met Nelson over het boek op Lonely Planet)

 

 1. Dogs 
  Deze documentaire bestaat uit zes hartverwarmende hondenverhalen. Van een Husky die vast zit in het door oorlog verscheurde Syrië, tot inspirerende verhalen over hoe hulphonden ons leven beter kunnen maken. (Netflix)

 

 1. Avicii 
  Deze documentaire toont de tragiek van de jonge Tim (Avicii). Hij wil niks liever dan muziek maken, maar in de commerciële muziekwereld voelt hij zich totaal niet op zijn gemak. (Netflix)

 

 1. Bankier van het Verzet
  Een zenuwslopende film over dappere bankiers die hun leven op het spel zetten om het verzet te financieren. Barry Atsma en Jacob Derwig spelen ontzettend goeden laten je tijdens de film niet meer los.(Trailer)

 

 1. Floortje en de Ambassadeurs
  Floortje Dessing maakt opnieuw sprekende portretten van ambassadeurs over de hele wereld. Wat drijft deze mensen om hun gezin de hele wereld over te slepen? (Terugkijken via BNNVARA)

 

 1. Waarom is de Lion King een facistische film?
  Mediawetenschapper Dan Hassler-Forest legt uit hoe de op het eerste gezicht onschuldig ogende Disney klassiekers verborgen boodschappen bevatten. (Universiteit van Nederland, 5-delig)

 

 1. Bruno Mars op Pinkpop 2018
  Een spectaculair optreden, compleet vuurwerk, lichtshows en dansende blazers. Bruno sluit Pinkpop 2018 af met enorm muzikaal en visueel geweld.(Youtube, eerste nummer van de show)