+31 35 3690039 contact@station10.nl

Elke maand deelt een Station 10-er zijn of haar absolute ‘musts’ met je. Wat moet je gelezen, gezien, gehoord of ervaren hebben? Dit keer vroegen we het aan Sjors Hoogsteder. Sjors is projectmanager en hij heeft een achtergrond in marketingcommunicatie. Opdrachtgevers kennen hem inmiddels als die slimme en altijd opgewekte ‘media youngster’. Hij zorgt voor overzicht binnen projecten en bewaakt de kwaliteit van de processen. Zijn passie voor sport, media en innovatie steekt hij nooit onder stoelen of banken. Zo ook nu niet. Check zijn inspirerende top 10.

Station10 Pizzasessie
Vorige maand hebben we de eerste Station10 Pizzasessie georganiseerd. Deze bijeenkomst voor high potentials uit de mediawereld stond in het teken van het opzetten van experimenten en het meekrijgen van de organisatie om nieuwe ideeën verder uit te werken. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst die absoluut een vervolg verdient!  

Break free – MH17 (serie, NPO3)
Indrukwekkende reeks afleveringen waarin nabestaanden van MH17 slachtoffers (15-25 jarigen) worden gevolgd tijdens een soort herdenkingsreis. Eén aflevering gaat over een familie die ik redelijk goed ken en dan merk je hoe dichtbij goede televisie kan komen. 

Nieuwsbrief van Michiel de Hoog – de Correspondent (wekelijkse nieuwsbrief)
Aan de hand van data en wetenschap geeft Michiel de Hoog in zijn nieuwsbrief een diepere analyse over Nederlands populairste sport: voetbal. Daarnaast is hij ook druk bezig met het organiseren van wedstrijden waarbij gespeeld wordt met nieuwe spelregels zoals de zelf-intrap, continu doorwisselen en de zelfpass na een overtreding. Deze stukken vind ik erg interessant omdat naar mijn mening ook de conservatieve voetbalwereld sneller moet veranderen om haar publiek vast te houden.  

ConversionXL (community)
Dit is een online community opgericht door een van ‘s werelds bekendste conversiespecialisten, Peep Laja. De nieuwsbrieven en blogs zitten vol goede artikelen en inspiratie om conversie te optimaliseren.

Hoe AZ innoveert in de jeugdopleiding (artikel, VI Pro; registratie vereist)
Een illustratief artikel over hoe ‘mijn cluppie’ bezig is om de nationale en internationale topclubs bij te benen door te innoveren met de eigen jeugdopleiding. Het is niet voor niets dat clubs als Real Madrid jaarlijks langskomen voor een werkbezoek en dat het eerste elftal grotendeels bestaat uit zelfopgeleide spelers.

Helden magazine (tijdschrift)
Misschien ben ik ook al wel ouderwets maar mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een fysiek boek of tijdschrift. Ik vind het heerlijk om door het mooie Helden magazine te bladeren en achtergrondverhalen te lezen over de vele topsporters die ons land rijk is. Juist de reportages over de minder bekende sporten en sporters zijn erg interessant.

Wekelijkse Psychologie Tips (email, PauwR)
Handig voor iedere marketeer: iedere woensdag om 12 uur krijg je een nieuwe psychologietip die kort en duidelijke beschrijft hoe psychologische technieken toegepast worden om koopgedrag te beïnvloeden.  

Kelderklasse 15 (video, YouTube)
Een heerlijke serie van programmamaker Daan Boom (bekend o.a. van NPO 3’s Streetlab) over een Utrechts amateurvoetbalelftal dat voornamelijk presteert tijdens de derde helft. Het format zit goed in elkaar en veel situaties zijn voor mij als ‘kelderklassevoetballer’ erg herkenbaar. Ik ben wel benieuwd wat de impact is voor de hoofdrolspelers in het dagelijks leven nu zij BN’er zijn geworden.

Udemy.com (leeromgeving)
Udemy.com is een online leeromgeving voor bijna elk onderwerp dat je maar kan verzinnen. Via dit platform kies je op basis van uitgebreide inhoudsomschrijving en reviews de beste cursussen. En het is ook mooi meegenomen dat de meeste cursussen bijna altijd ‘tijdelijk’ in de aanbieding zijn van €199 naar €12,99 😉

David Baldacci (thrillerseries, boeken)
In dit digitale tijdperk heb ik (weer) een abonnement bij de plaatselijke bibliotheek om af en toe een boek te lenen en lezen. Heerlijk om eens niet naar een scherm te staren. Een van mijn favoriete schrijvers is de Amerikaan Baldacci die meerdere thrillerseries heeft geschreven. Mijn favoriete series zijn Amos Decker, Rob Puller en Will Robie.