+31 35 3690039 contact@station10.nl

Nieuwe kennis opdoen onder het genot van een stukje pizza en een drankje, dat is het uitgangspunt van de eerste pizzasessie van Station10. Op de eerste zomerse avond van het jaar deelden we in de SWITCH op het mediapark onze ervaringen met innovatie-experimenten met innovators uit verschillende organisaties. 

Wie binnen een grote organisatie een nieuw idee wil realiseren worstelt altijd met twee problemen: hoe bewijs je dat je idee echt potentie heeft en hoe haal je je leidinggevende over?

Aan de hand de lean start-up methode deelde onze innovatieadviseur Casper Wolfert verschillende voorbeelden van innovatie-experimenten die Station10 heeft uitgevoerd. Het geheim van een goed experiment schuilt in de manier waarop je feedback van je potentiële gebruikers verzameld: je test moet eenvoudig, snel en meetbaar zijn.

Station10’er Laura Spanjers liet aan de hand van het change model van Kotter zien wat je kan doen om draagvlak voor je idee te creëren. Dat begint al aan de start van je project met het creëren van urgentie binnen je organisatie. Later in je project houd je mensen betrokken door bijvoorbeeld je ‘quick wins’ te vieren.

Na de presentaties werden de nieuwe inzichten en eigen ervaringen van de deelnemers meteen toegepast door een experiment te ontwerpen bij verschillende cases. In een vurige pitch werd vervolgens gepresenteerd met welke experimenten we er achter gaan komen wat de potentie is van een ‘kok bij je thuis’ en een ‘crowdfundingplatform voor documentaires’.

Ben je benieuwd naar wat er besproken is, heb je interesse in de presentatieslides van de Pizzasessie of wil je eens doorpraten over hoe je succesvolle innovatie-experimenten opzet? Stuur een mailtje naar casper@station10.nl

Na de zomer organiseren we weer een pizzasessie, waarbij juniors en mediors van verschillende organisaties kennis opdoen en ervaringen uitwisselen op het gebied van innovatie en projectmanagement. Wil je daarbij zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.