Skip to main content

Het volgen van een training kan een belangrijke mijlpaal zijn in de professionele ontwikkeling van medewerkers. Bas Hammendorp, nieuw bij Independer, nam deel aan de OKR Leader Training van Station10. Hier deelt hij zijn ervaringen en inzichten uit de training.

Aanleiding voor de training

Bas begon zijn baan bij Independer met een duidelijke behoefte aan meer focus en helderheid. “Ik had behoefte aan meer focus en duidelijkheid en wilde onze doelen scherper formuleren” vertelt Bas. Zijn zoektocht naar oplossingen leidde hem naar Station10, waar hij besloot deel te nemen aan de OKR Leader Training. “Ik kwam jullie tegen op internet. Ik vond de training een kleine investering en verheugde me op een leuke dag. Ik wilde meer weten van OKR’s om te kijken of ons bedrijf dit kan toepassen om een duidelijkere richting te krijgen.”

“Het meest waardevolle inzicht: je kunt veel lezen, maar bezig zijn met OKR’s leert je de waarde. OKR’s moet je doen.”

Verwachtingen en ervaringen

Voorafgaand aan de training hoopte Bas niet alleen kennis op te doen, maar het ook te kunnen toepassen. “Niet een dag luisteren, maar ook actief aan de slag gaan. Dat is gelukt.” De praktijkgerichte aanpak van de training bleek precies wat hij nodig had.

Tijdens de training waardeerde Bas vooral de interactieve en kleinschalige opzet. “Een klein groepje is leuk. Het meest waardevolle inzicht: je kunt veel lezen, maar bezig zijn met OKR’s leert je de waarde. OKR’s moet je doen.”
De trainers maakten ook een goede indruk met hun enthousiaste en flexibele manier van lesgeven. “De trainer was vaardig, enthousiast en flexibel. We konden langer stilstaan bij onderwerpen die voor ons belangrijk waren.”

Impact

Na de training begon Bas de nieuwe inzichten direct toe te passen in zijn werk. “We zijn nu bezig het in te passen in ons werk. Ik heb intussen onze doelen concreter gemaakt. Dit geldt ook voor mijn persoonlijke jaardoelen en de roadmap binnen ons domein.”

De training heeft niet alleen de werkprocessen bij Independer verbeterd, maar ook Bas persoonlijk geholpen om zijn doelen duidelijker en concreter te formuleren.

Bas raadt de training sterk aan voor iedereen die geïnteresseerd is in OKR’s. “Door het te doen zie je de voordelen van OKR’s. Dit is voor bijna iedereen interessant. Iedereen gaat gemotiveerder, meer geïnspireerd en doelgericht aan de slag. En de resultaten zijn ook nog meetbaar. Stop met lezen. Start met trainen!”

“Niet een dag luisteren, maar ook echt aan de slag gaan.”

Conclusie
De OKR Leader Training van Station10 heeft Bas Hammendorp geholpen om meer duidelijkheid en focus te brengen in zijn werk bij Independer. De praktijkgerichte aanpak en de flexibele, enthousiaste trainers zorgden voor een leerervaring die direct toepasbaar was in de dagelijkse praktijk. Voor iedereen die streeft naar betere doelen en een meer geïnspireerde en doelgerichte werkhouding, is deze training zeker een aanrader.

Wil je ook ervaren hoe de OKR Leader Training van Station10 jouw organisatie kan helpen? Neem contact op met Station10 en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van je strategische doelen.

Station10 Academy

Onze trainingen zijn erop gericht dat teams zelf in staat zijn om hun doelen te bepalen en te behalen. De onderwerpen variëren van meer weten over het inzetten van OKR’s tot hoe je ervoor zorgt dat de strategie daadwerkelijk wordt uitgevoerd door een organisatie. Ga aan de slag voor betere resultaten en kies een van de onderstaande trainingen.

OKR Leader

3 dagen training | Hilversum

Alle ins en outs op het vlak van OKR’s. 3-daagse intensive voor strategisch leiderschap

Meer informatie