Skip to main content

De zomervakantie is niet alleen een tijd voor ontspanning, maar ook een perfecte gelegenheid om te investeren in persoonlijke en professionele groei. Dit jaar biedt Station10 een unieke kans met de Summerschool training “Strategie Laten Werken”. Wij spraken met Hanneke Koppers, directeur van Omroep Brabant, over haar ervaring met deze inspirerende training een jaar eerder.

Aanleiding

Hanneke ontving een mailing over de Summerschool en zag het als een kans om strategische plannen effectiever te realiseren. “We maakten wel jaardoelen, maar in de praktijk waren we te weinig bezig met de monitoring en opvolging daarvan,” vertelt ze. Hanneke zocht naar een methodiek die hen beter zou helpen hun doelen te bereiken en vond dit in de OKR’s (Objectives and Key Results) van Station10, mede door hun ervaring met meer mediabedrijven.

Training

Hanneke’s verwachtingen werden overtroffen. “Ik ben er open ingegaan,” zegt ze. “De mix van theorie en oefenen was leuk en nuttig. Met mijn collega konden we onze eigen casussen gebruiken, wat de training zeer relevant maakte voor Omroep Brabant.” De training bood niet alleen een stapsgewijze aanpak maar gaf Hanneke ook inzichten in het beter stellen van doelen in combinatie met het bieden van vrijheid binnen duidelijke kaders.

Hanneke was bijzonder te spreken over de trainers van Station10. “Ze hadden een goede vaart in de lessen en stonden open voor aanpassingen in het tempo. Hun kennis van zaken was indrukwekkend, wat veel vertrouwen gaf.” Het praktische karakter van de training zorgde ervoor dat deelnemers niet in theoretische details verzonken raakten, maar direct konden zien hoe ze OKR’s in hun eigen organisatie konden toepassen.

“De mix van theorie en oefenen was leuk en nuttig. Met mijn collega konden we onze eigen casussen gebruiken, wat de training zeer relevant maakte voor Omroep Brabant.”

Impact

Na de training is Hanneke zich bewuster over het belang van het neerzetten van inspirerende maar haalbare doelen. “Ik denk nu bewuster na over de hoeveelheid doelen die we aankunnen, en hoe we de collega’s verantwoordelijkheid kunnen geven in het realiseren ervan.” Hoewel ze nog wat huiverig is voor de vele rollen binnen de OKR-methodiek, waardeert ze de focus op resultaten en samenwerking.

Hanneke raadt de training van harte aan. “De training is compact maar zeer waardevol. In de zomer is er meer mentale ruimte om te leren, wat het een perfect moment maakt voor deze training. Het is nu een bewuste keuze om met OKR’s aan de slag te gaan.” Ze ziet daarbij potentieel voor universiteiten en hiërarchische organisaties waar communicatie tussen verschillende niveaus en disciplines vaak een uitdaging is.

“De training is compact maar zeer waardevol. In de zomer is er meer mentale ruimte om te leren, wat het een perfect moment maakt voor deze training.”

Conclusie
De Summerschool training “Strategie Laten Werken” van Station10 biedt een krachtige methode om strategische doelen te realiseren met behulp van OKR’s. Hanneke Koppers van Omroep Brabant ervoer de training als zeer waardevol en praktisch toepasbaar binnen haar organisatie. Door de combinatie van theorie en praktijk, en de deskundige begeleiding van de trainers, heeft ze nu een duidelijker beeld van hoe ze doelen kan stellen en behalen. Volg onze training ‘Strategie laten werken’ om in 2 dagen te leren hoe je strategie ontwikkelt en met OKR’s realiseert. Of neem contact op met Station10 en ontdek hoe wij jou kunnen helpen je strategie te laten werken.

“Ik ben nu bewuster over de hoeveelheid doelen die we aankunnen en hoe we de collega’s verantwoordelijkheid kunnen geven in het realiseren ervan.”

Station10 Academy

Onze trainingen zijn erop gericht dat teams zelf in staat zijn om hun doelen te bepalen en te behalen. De onderwerpen variëren van meer weten over het inzetten van OKR’s tot hoe je ervoor zorgt dat de strategie daadwerkelijk wordt uitgevoerd door een organisatie. Ga aan de slag voor betere resultaten en kies een van de onderstaande trainingen.

Strategie laten werken

2 dagen | Hilversum | € 1.950

Op een praktische manier strategie ontwikkelen en zorgen dat je doelen ook realiseert.

Meer informatie