Skip to main content

Marga Lenten werkt al jaren bij Station10, maar vervult sinds een aantal maanden de rol van Algemeen directeur. We zijn benieuwd hoe ze de toekomst van Station10 voor zich ziet en wat haar drijft.

Hartelijk gefeliciteerd met jouw nieuwe rol als Algemeen Directeur!

“Dank! Het is alweer 6 jaar geleden dat ik bij Station10 ben begonnen. Dit was een bewuste keuze om te ervaren hoe ik met mijn opgedane kennis anderen verder kan helpen.

Vorig jaar heb ik met Heiko (Bleeker, eigenaar en directeur strategie) besloten om bij te sturen qua koers en te focussen op klanten ondersteunen met de implementatie van strategie. Door deze focus zien we veel kansen. We vullen elkaar hierin aan. Waar Heiko inhoudelijk sterk is zit mijn kracht op het realiseren en bouwen van de organisatie.”

Marga, stel je zelf eens kort voor.

“Dat is een uitdaging, haha”

“Omdat ik met mijn extraverte profiel niet altijd bekend sta om het kort van stof zijn haha. Ik heb een brede achtergrond in ICT wat heeft gezorgd voor mijn ontwikkeling in het meenemen van mensen tijdens verandering en het bepalen van een uitvoerbare visie en strategie. Allemaal onderdelen die belangrijk zijn voor visie en missie van Station10 namelijk de implementatie van strategie van theorie naar praktijk brengen.”

“Wat mij drijft is de mens in zijn verscheidenheid, samenwerken en het realiseren van tastbaar resultaat. Ik hou van bouwen en niet persé van beheren. Ik ben erg gedreven en je hoort me dus ook niet snel zeggen “het kan niet’”! Waar een wil is, is een weg.”

Wat is je toekomstbeeld voor Station10?

“OKR is een agile methode om strategie te implementeren. Wij geloven in deze manier van samenwerken binnen een organisatie. Het zorgt voor focus, samenhang en eigenaarschap. In Nederland is dit nog niet zo groot als in het buitenland. Station10 wil een belangrijke rol spelen om dit in Nederland groot te maken. Groei van Station10 hoort hierbij.

We delen onze informatie op verschillende manieren. We houden webinars gebaseerd op thema’s, delen artikelen via Linkedin, schrijven nieuwsbrieven en zijn gestart met een Academy waar je leert hoe je succesvol strategie in een organisatie implementeert.”

Welke cultuur ervaar je nu bij Station10 en zou je dit willen veranderen?

“Wat ik prettig vind is dat we een team hebben dat open is en open staat. Er is een platte structuur met focus op groei in de breedste zin van het woord. Komend jaar is mijn doel om te groeien in aantal collega’s maar ook in expertise zodat we nog beter aansluiten bij verschillende culturen die we tegenkomen bij de klant. Daarnaast willen we ook buiten de media aan de slag. Dus genoeg ambitie voor komend jaar!”

Wat wil je de lezer nog meegeven?

“When nothing goes right, go left!”

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen om je doelen te realiseren.