Skip to main content

Noa Kotek begon afgelopen maand als Strategie Implementatie Consultant. We spreken met haar over achtergrond, haar keuze voor Station10 en haar toekomstdromen.

Leuk dat je bij ons gestart bent! Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Noa, 25 jaar, opgegroeid in Amstelveen en woon nu in Amsterdam. Ik heb International Business & Innovation gestudeerd, waarna een bachelor Psychologie en een master Social Influence. Dat draait om het begrijpen en voorspellen van gedrag, emoties, motivaties, attitudes en groepsdynamieken om zo bijvoorbeeld de effectiviteit van interventies te verhogen. Het gaat eigenlijk over het dagelijks leven binnen de psychologie: jij en ik, onze familie, onze vrienden.”

Interessant! Gebruik je dat dan ook in je dagelijkse leven?

“Ja, ik ben altijd iedereen aan het beïnvloeden ;).. Het zit meer in de omgang voor en met elkaar. Je leert veel over liefde, relaties, je eigen gedrag en motivaties. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je als sporter meer gemotiveerd raakt om naar de sportschool te gaan? Maar het gaat ook over het gedrag en de wensen van klanten en consumenten en deze kunnen door vertalen naar een strategie, concept, campagne en product. Tevens over meer maatschappelijke vragen: “Hoe zorg je ervoor dat mensen afval in de prullenbak gooien in plaats van op straat?”

Waarom koos je voor Station10?

“Ik vond de combinatie tussen consultancy, strategie en media heel leuk. Strategisch denken vind ik uitdagend. Media is interessant omdat er elke dag iets gebeurt, de veranderingen heel snel gaan en de media ongelofelijk (zelfs gevaarlijk) veel invloed kan hebben op de medemens. Daarnaast is het fijn dat je binnen een kleiner bedrijf als Station10 meer verantwoordelijkheden en zeggenschap hebt, meer uitdaging, flexibiliteit en er sneller wordt geschakeld. Vanaf dag één had ik een goede connectie met iedereen en dat was heel fijn.”

Je gaat aan de slag als consultant. Kun je iets meer vertellen over wat je gaat doen?

“Ik ga teams begeleiden en ondersteunen in de executie van strategie: hoe werk je samen met elkaar aan een doel. Dat ga ik doen door mensen een veilige omgeving te geven, inhoudelijk uit te dagen en te ondersteunen.

Wat is je eerste indruk van Station10?

“De collega’s zijn erg down to earth, waardoor ik mijzelf kan zijn. Ik voelde mij snel thuis. Al vanaf het sollicitatieproces, merkte ik dat het hier georganiseerd en professioneel is.”

Wat houdt je bezig buiten werk?

“Mensen noemen mij vaak een duizendpoot. Ik dans verschillende stijlen, doe aan kickboksen en yoga. Ik zing, schilder, maak kleding en poëzie. Daarnaast houd ik van design en vormgeven en ben ik gek op lekker eten en reizen.”

Wat zijn je ambities?

Op dit moment wil ik zo veel mogelijk leren. Mijn ambitie is om verder binnen het bedrijf te groeien of zelf iets op te zetten.