Integratie Internationale Technology Organisatie Sanoma Learning

Probleem

Als een van de toonaangevende Europese educatieve uitgeverijen, helpt Sanoma Learning het onderwijs effectiever te maken door print -, digitale – en hybride oplossingen. Deze oplossingen helpen leerkrachten om efficiënt te zijn en te concentreren op hun meest waardevolle competentie – namelijk lesgeven, en leerlingen ondersteunen om hun hele potentieel te ontketenen om een hoger niveau te bereiken.

Sanoma Learning heeft een organisatie breed programma gestart om leider te worden in Learning en te transformeren naar een steeds meer digitale en hybride organisatie.

Opdracht

Sanoma Learning heeft een organisatie breed programma gestart om leider te worden in Learning en te transformeren naar een steeds meer digitale en hybride organisatie. Als onderdeel van dit programma is een project gestart ten behoeven van Technology met als doelstelling het komen tot een meer geïntegreerde en schaalbare Technology omgeving over de landen heen. Onderdelen hiervan waren:

  • Toekomstbestendige digitale organisatie
  • Geharmonizeerde softwareontwikkelings- & leveringsproces
  • Vergroten van het concurrentievermogen door middel van gemeenschappelijke en lokale platforms

Oplossing

Station10 heeft het Technology project begeleid en ondersteuning geboden aan de CIO & COO en de functionele stream leads binnen het project. Hierbij was er aandacht voor het creëren van draagvlak door stakeholdermanagement, ondersteuning managers bij de verandering, duidelijke en structurele communicatie, afstemming met HR en het implementeren van de nieuw uitgewerkte structuur.

De overall voortgang van het project werd bewaakt, en afgestemd in een reguliere Stuurgroep voor het totale programma. Door gestructureerde communicatie werd het PMO geïnformeerd en medewerkers als onderdeel van de Technology organisatie.

 

Resultaat

Het project is uitgerold waarbij Sanoma Learning de NextGenTech organisatie succesvol heeft gelanceerd, met oog voor continuering van de running business.

Onderdeel van de case

Klantervaring

““Station10 has acted as a bridge between the numerous stakeholders in the Learning business and succeeded in managing the impact of the rapid changes.””

John MartinCEO, Sanoma Learning

John Martin
CEO, Sanoma Learning

Voor meer informatie over deze case, neem contact op met Heiko Bleeker
[everest_form id="3030"]

Algemeen Directeur

Heiko Bleeker

Gespecialiseerd in het vinden en ontwikkelen van nieuwe inkomstenbronnen. Combineert data analyse met creativiteit tot business insights. Bewezen resultaten met het opzetten van new business als ondernemer en adviseur. Sinds 1999 actief in de (digitale) media.