Strategische opties voor de Eredivisie in de online kansspelmarkt

Probleem

Analyse van Nederlandse en buitenlandse markten met nadruk op sportweddenschappen. Marktonderzoek onder fans. Interviews met een aantal stakeholders. Rapportage en presentatie naar directie en Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV (ECV), stakeholders en Eredivisieclubs.

 

ECV

Is het samenwerkingsverband van 18 Eredivisieclubs, dat in bezit is van de collectieve online gaming en gambling rechten. Door veranderende regelgeving in 2015 biedt dit interessante kansen.

 

Opdracht

Breng het landschap en de opties van de online kansspelmarkt in kaart voor de Eredivisie CV (ECV),
en ondersteun de directie van ECV bij het bepalen van het beleid.

Oplossing

Inzicht gegeven in de belangrijkste ontwikkelingen en de te verwachten omvang van de Nederlandse markt,
een analyse van de buitenlandse markt gegeven, samen met ECV het huidige en het te verwachten gedrag van fans onderzocht, de assets, risico’s en mogelijk strategische opties voor de eredivisie in kaart gebracht.

Onderdeel van de case

Klantervaring

““Korte lijnen, snel schakelen en een goede mix van langetermijndenken en praktische invulling. Dat is Station10. En bovenal zichtbare bereidheid de opdracht tot een succes te maken.””

Jacco Swart
Directeur, Eredivisie

Voor meer informatie over deze case, neem contact op met Heiko Bleeker

Algemeen Directeur

Heiko Bleeker

Gespecialiseerd in het vinden en ontwikkelen van nieuwe inkomstenbronnen. Combineert data analyse met creativiteit tot business insights. Bewezen resultaten met het opzetten van new business als ondernemer en adviseur. Sinds 1999 actief in de (digitale) media.