+31 35 3690039 contact@station10.nl

Strategische opties voor de Eredivisie in de online kansspelmarkt.

Analyse van Nederlandse en buitenlandse markten met nadruk op sportweddenschappen. Marktonderzoek onder fans. Interviews met een aantal stakeholders. Rapportage en presentatie naar directie en Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV (ECV), stakeholders en Eredivisieclubs.

ECV

Is het samenwerkingsverband van 18 Eredivisieclubs, dat in bezit is van de collectieve online gaming en gambling rechten. Door veranderende regelgeving in 2015 biedt dit interessante kansen.

Opdracht

Breng het landschap en de opties van de online kansspelmarkt in kaart voor de Eredivisie CV (ECV),
en ondersteun de directie van ECV bij het bepalen van het beleid.

Station10 heeft…

Inzicht gegeven in de belangrijkste ontwikkelingen en de te verwachten omvang van de Nederlandse markt,
een analyse van de buitenlandse markt gegeven, samen met ECV het huidige en het te verwachten gedrag van fans onderzocht, de assets, risico’s en mogelijk strategische opties voor de eredivisie in kaart gebracht.

Resultaat

ECV, clubs en stakeholders zijn op een gelijk kennisniveau gebracht met betrekking tot de ontwikkelingen en kansen in de online kansspelmarkt. ECV, clubs en stakeholders hebben inzicht gekregen in welke toegevoegde waarde zij bezitten en welke waarde dit vertegenwoordigt.

“Korte lijnen, snel schakelen en een goede mix van langetermijndenken en praktische invulling. Dat is Station10. En bovenal zichtbare bereidheid de opdracht tot een succes te maken.”

Jacco Swart

Directeur, Eredivisie