Skip to main content

“Het is alweer december, wat is dit jaar snel gegaan! Deze tijd van het jaar zijn we druk met de strategie voor 2023 en de laatste loodjes afmaken voordat we gaan genieten van een aantal vrije dagen. Naast de tijd voor familie en feestdagen voor mij ook tijd om even terug te kijken welke stappen zijn gezet en wat ik ervan geleerd heb.”

“Voldoende aanleiding om Frank Vogt uit te nodigen en zijn kijk op leiderschap te delen middels een “ronde tafel”.”

“Er zit een divers gezelschap aan tafel, dat onder leiding van Frank het gesprek aangaat. In een korte introductie wordt zijn/haar uitdaging en leiderschapsstijl gedeeld. We zitten aan tafel met een luisteraar, een verbinder, een motivator, een gangmaker, een beweger van groepen, een gids en een vertrouwen gevende. Maar bovenal naast leidinggevende ook menselijke leiders. Frank legt uit dat een deel van je leidinggevende skills in je genen van je DNA zit en op basis van je ontwikkeling je een unieke leider maakt.”

We praten over het hybride werken en het vertrouwen dat je ervoor nodig hebt. Een van de deelnemers heeft een bedrijf waarbij thuiswerkers bedrijven ontlasten. Dat kan alleen maar op basis van vertrouwen. Goed om zorgen en uitdagingen met elkaar te delen en te leren van een deskundige hoe je met het geven van duidelijke kaders prima medewerkers vanuit huis kan laten werken. Kortom mooie open en kwetsbare gesprekken tijdens een goed diner. Leerzaam om te ervaren welke keuzes gemaakt worden vanuit een eigen DNA.”

Doordat je jezelf vragen stelt die je niet elke dag stelt is er tijd voor wat reflectie

Een paar van de take-aways van deelnemers zijn “Dicht bij jezelf blijven”, “Iedereen heeft een eigen motivatie om leiding te geven” en ook “Pas ik als leidinggevende bij deze fase van het bedrijf”.  Mijn top 3 take-aways zijn:

  1. Blijf dicht bij jezelf en kopieer niet het gedrag van anderen.
  2. Heb vertrouwen in je medewerkers maar ook in jezelf.
  3. Je hoeft niet narcistisch te zijn om een bedrijf te runnen

Wat we in ons werk terugzien is dat bij het implementeren van strategie leiderschap ook essentieel is, maar dat kan niet zonder volgers. De beweging creëer je met elkaar en dat start bij de leider(s) die richting aangeven. Zoals ook een van leiders in het boek van Frank beschrijft:

Een leider is de kapitein van een schip, geen waarzegger. Leiders plaatsen de stip op de horizon, maar schrijven niet voor hoe daarheen te gaan. De inspiratie, creativiteit, kracht en wijsheid om daar te komen zit in de organisatie zelf.

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen om je doelen te realiseren.