+31 35 3690039 contact@station10.nl

In deze aflevering praten Heiko en Ludo uitgebreid met podgast Martijn van Dam, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep.

Hoe kijkt Martijn terug op de eerste twee jaar van zijn dienstverband en is het hem gelukt meer innovatie in de organisatie te brengen?

Verder geeft hij zijn visie op innovatie, de ontwikkelplannen van de NPO en gaat hij onder andere dieper in op de techniek van algoritmen die wat hem betreft bijdragen aan de maatschappelijke taak van de publieke omroep. Deze en andere ontwikkelingen zijn volgens Martijn noodzaak in het speelveld met internationale giganten zoals Netflix en Disney Plus.

Ook komt de kamerbrief van minister Arie Slob (Onderwijs & Media) ter sprake. Martijn legt uit waarom hij ‘teleurgesteld’ is in deze brief. De NPO wordt volgens hem op achterstand gezet in de strijd om aandacht met de opkomende internationale platforms. ‘Dat heeft consequenties voor onze rol in de democratie’, stelt Martijn waarmee hij refereert aan de middelen die de omroepen hard nodig hebben om hun publieke taak te kunnen uitvoeren. 

Voorafgaand aan het gesprek met de NPO-bestuurder praten Heiko en Ludo over ‘Spotify dat een prijsverhoging voor abonnementen’ test en komen ‘illegale streams van betaalzenders’ aan bod. Ook staan Heiko en Ludo stil bij de verkoop van VIIs de titel beter af bij een nieuwe uitgever?