Transformatie

Alles verandert en jouw bedrijf zal als gevolg hiervan ook aanpassingen doen. Dit kan een procesoptimalisatie zijn, implementatie van een nieuw systeem tot aan het management van een project of programma om deze verandering te realiseren.

Op zoek naar de spil bij complexe verandering?

Station10 implementeert veranderingen. We weten wat nodig is om complexe, afdelingoverstijgende projecten tot een goed einde te brengen. Dit doen we door het inzetten van zowel traditionele project- en programmanagement als de agile manier van werken.

01. Project (agile / traditioneel)

Op een “voorspelbare” manier een opdracht realiseren, rekening houdend met de impact van verandering voor de organisatie. Hiervoor wordt passend bij de organisatie projectmatig gewerkt of meer agile.

02. Proces

Realiseert je organisatie of team bedrijfsdoelen met kans op verbetering? Verhoog klantwaarde door interne processen en structuren te optimaliseren.

03. Systemen

Begeleiding bij de implementatie van systemen rekening houden met de huidige wetgeving, vertaling van de gebruikerswensen en technische mogelijkheden.

Wil je weten hoe wij verandering structureel vormgeven?

Bekijk welke vragen wij beantwoorden

“Station10 heeft ons totale commerciële apparaat en commerciële beleid vernieuwd en future-proof gemaakt. Dit is samen gedaan met onze mensen en dat was een fijne en leerzame samenwerking, waar we nu al de vruchten van plukken. We zijn zeer tevreden over het werk van Station10.”

Carlo de BoerAlgemeen Directeur RadioCorp

Vragen die wij beantwoorden:

Hoe implementeer ik mijn strategische doelstelling

Is er een nieuwe strategie ontwikkelt die je wilt implementeren? Of zijn er nieuwe projecten of diensten die om verandering vragen in de organisatie? Middels een vastomlijnd programma helpt Station10 je organisatie om van strategische doelstellingen tot implementatie te komen. Onze aanpak zorgt o.a. voor transparantie en samenhang waarbij er output gericht gestuurd wordt.

Welke projecten pakken we op en welke niet?

Lijkt het alsof er geen één project op tijd af is? Of dat iedereen te vol is om een project op te pakken? Kijk naar je projecten-roadmap en bepaal welke projecten naar voren gehaald moeten worden en welke onderdelen mogelijk te ambitieus zijn voor nu. Station10  implementeert een proces waarbij de de huidige projecten inzichtelijk gemaakt worden, waarde toegevoegd wordt aan het project en te prioriteren zodat de juiste keuze en focus aangebracht wordt. Dit proces wordt onderdeel van je interne proces.

Hoe ronden we een project succesvol af?

Verlies je veel geld door steeds complexer wordende projecten en strakkere schema’s? Raken je projectleden energie kwijt in het project? Station10 kijkt samen met je hoe je project aangestuurd wordt en of dat nog passend is. Daarnaast hebben we ervaren programma-, project – en agile leiders om het project succesvol op te pakken en af te ronden. Projecten met complexe vraagstukken waarbij het hoe en wat onduidelijk is en experimenteren nodig is vragen veelal een agile aanpak. Meer overzichtelijke projecten waarbij de stappen bekend zijn vragen veelal om een meer traditionele aanpak.

Hoe krijg ik mijn organisatie optimaler?

Heb je het beeld dat er efficienter gewerkt kan worden maar weet je niet hoe? Dat onderling geen samenhang is in teams of dat er miscommunicatie is? Met geoptimaliseerde interne processen en structuren zorg je ervoor dat bestaande producten en diensten beter aansluiten op de behoeften van de klant. Station10 analyseert je huidige proces in samenhang met organisatie en systemen. Op basis van de gap-analyse en gekozen optimalisatie begeleiden we je team om de verbinding tussen markt, klant en product te leggen.

Hoe implementeer ik nieuwe processen?

Blijft iedereen zijn eigen werkwijze koesteren? Is het lastig om oude patronen te doorbreken? Station10 helpt je team om een nieuw proces eigen te maken en te luisteren naar hulpvragen. Als 70% van de veranderingstrajecten mislukt, dan is dat voor 80% te wijten aan het gedrag van de mensen. Station10 heeft dus aandacht bij de transitie voor de impact op de medewerker, door medewerkers “medeplichtig” te maken aan de verandering en vroegtijdig te betrekken.

Hoe krijg ik grip op mijn development proces?

Gebruiken teams het agile werken als excuus om niet duidelijk te zijn in wat er geleverd gaat worden? Krijg je maar geen einddatum of grip op de planning? Station10 helpt je team om middels agile waarden en processen transparantie te creëren. Agile transformatie raakt de hele organisatie en vraagt een langere adem. Het heeft impact op cultuur, proces, aansluitende teams en afdelingen. Daarnaast vraagt het vooral om een ander type leiderschap. Station10 ondersteund deze transformatie door inzet van agile coaching en/of product owner rollen.

Hoe selecteer/implementeer ik de juiste applicatie?

Ben je toe aan een vernieuwing van je systemen maar is je zorg dat je de verkeerde keuze maakt? Kijk je op tegen de implementatie van een nieuw systeem? Station10 levert projectleiders om te ondersteunen bij deze processen. Daarbij is de regel dat projecten overzichtelijk moeten blijven zodat ze ook succesvol kunnen zijn. Een project korter dan 9 maanden houdt aansluiting met de strategische doelstelling en is haalbaar. Daarbij hebben we aandacht voor de menselijke factor en de impact van de verandering.

Overzicht en inzicht in projecten, hoe doe je dat?

In onze whitepaper 'Overzicht in Projecten' laten we stap voor stap zien hoe je een overzicht met projecten genereert en deze bestuurt.

Insights – Transformatie

InnovatieInsightsTransformatie
1 december 2020

EHBBO (Eerste Hulp Bij Belabberde OKR’s) – Wat kan ik doen als mijn OKR’s beperkt resultaten opleveren

Objectives & Key Results (OKR’s) helpen jouw organisatie om je groeidoelstellingen te halen. OKR’s bieden structuur, focus en eigenaarschap om samen naar een doel te werken. De grootste techbedrijven van…
InnovatieInsightsTransformatie
26 november 2020

IJzersterke key results opstellen die ertoe doen

Objectives & Key Results (OKR’s) helpen jouw organisatie om je groeidoelstellingen te halen. OKR’s bieden structuur, focus en eigenaarschap om samen naar een doel te werken. De grootste techbedrijven van…
InsightsStrategieTransformatie
23 november 2020

Hoe werkt de 70% regel?

Dit artikel behoort tot een reeks artikelen over OKR's. Eerdere artikelen gingen over wat OKR’s zijn, hoe een OKR cyclus eruitziet en wat het belang van teamobjectives is. In dit artikel…

Ontvang de laatste insights.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand de laatste insights van Station10 te ontvangen die je helpen betere beslissingen te nemen voor jouw business.